A Song Journey op donderdag 15 februari in de Bospoort in Ede

Foto: Roy Borghouts

De Song Journey Expres gaat door het hele land met een nieuw programma. Na een aantal try outs heeft De Bospoort de primeur van deze reis door de Amerikaanse muziek met als thema ‘Love and Loss’.

Jan Donkers vertelt en muzikanten Louis ter Burg, Abel de Lange en Edo Donkers omlijsten het verhaal. Het viertal heeft gegrasduind in het Grote Amerikaanse Songbook en verrassende songs geselecteerd. De emoties van een liefde, het geloof in de Amerikaanse Droom, maar ook het verdriet en de verbittering als die Droom niet blijkt uit te komen en de grote liefde verdwenen is.

Jan Donkers was heel lang ‘Nederlands pop-paus’ volgens HP/de Tijd. Hij schreef al over muziek in de Volkskrant in 1965, later voor o.a. Hitweek/Aloha. Vanaf 1970 maakte hij muziek programma’s samen met Wim Noordhoek, Rik Zaal en Roel Bentz van den Berg, en later vooral alleen. Ook presenteerde Jan programma’s als ‘Met het oog op morgen’ en ‘Langs de Lijn’. Hij schreef veertien boeken, was toneelschrijver en vertaler van engelstalige toneelstukken en journalist. De afgelopen jaren wordt Jan met regelmaat gevraagd zijn muziekkennis te spuien in TV programma ‘De Wereld Draait door’.

Abel de Lange heeft in veel uiteenlopende bands gespeeld. Hij heeft veel gereisd in de VS (o.a. Austin en New Orleans) en Brazilië. Daar kwam hij in aanraking met de muziekstijlen die gelijkenis vertonen met ‘cajun’ en ‘zydeco’ uit Louisiana. Zijn kwartet ‘The Bayou Mosquitos’ speelt al 25 jaar muziek uit het zuiden van de VS. Louis ter Burg is een intuïtieve multi-instrumentalist. Hij speelde (en speelt) bas en slagwerk in ‘De Raggende Manne’ (Je Lult De Ore Van Me Kop) en o.a. met Abel in ‘The Bayou Mosquitos’. Daarnaast componeert hij voor theater, film en TV voor o.a. Michiel van Erp (Lang Leve de Vereniging, genomineerd voor de Nipkov). Edo Donkers is van jongs af aan al in de ban van de weidsheid en mystiek van Amerika. Zijn reizen door de VS ware de inspiratie voor twee albums in 2007 en 2010.

Daarnaast schreef Edo songs voor de muziek voor de film ‘Jackie’ met o.a. Jelka en Carice van Houten en Holly Hunter (2012). Het belooft een heerlijke show te worden met geweldige muziek en interessante anekdotes en achtergrondinformatie. Meer info: www.livestagemarnix.com.

De deur van de Bospoort gaat open om 19:45 uur, aanvang om 20:15 uur, entree 12 euro. Reserveren is mogelijk via [email protected], u betaalt aan de zaal. Kaarten en consumpties in de zaal kunnen alleen contant worden betaald.

Café de Bospoort Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden