Mr. John Reid zoekt problemen en conflicten in Gelderland

Foto: KRO/NCRV

Voor zijn programma De Rijdende Rechter zoekt mr. John Reid nieuwe geschillen en zakelijke conflicten. Deze keer zoekt hij geschillen in Gelderland, dus ook inwoners van de Gemeente Ede  kunnen een geschil kenbaar maken.

In zijn wekelijkse programma op NPO 1 gaat mr. Reid langs bij Nederlanders die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld hun gemeente.

Burenruzie

Zo ging hij in het afgelopen jaar langs in de Gelderse plaats Harderwijk voor een burenruzie over een coniferenhaag en een doorgeknipte stroomkabel en in Nijmegen kwam mr. Reid in actie bij een hoge eeuwenoude muur vol klimop, die het woongenot van een van de buren ernstig verstoorde.

“Als er een conflict is tussen twee partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om zelf polshoogte te nemen”, aldus mr. Reid.

“Met in dit team bijvoorbeeld iemand van het Kadaster, een geluidsdeskundige of een bouwdeskundige. Om zo een goed beeld te kunnen vormen wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. En met De Rijdende Rechter komen we dan snel, en zonder kosten, tot een bindende uitspraak!”

Kantonrechter

Sinds 2016 is mr. John Reid de ‘Rijdende Rechter’. In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen geeft. Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan.

Van deze regeling wordt in De Rijdende Rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café in Zuid-Limburg of een burenruzie in Leeuwarden beslecht.

Mensen die een conflict hebben en voor eens en altijd duidelijk willen hebben wie in zijn recht staat, kan zijn/haar conflict aanmelden via derijdenderechter.nl.

De Rijdende Rechter is elke dinsdag om 22.20 uur op NPO 1

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden