De 5 grootste raadsels in de kosmologie

Maandagavond 15 januari 2017 organiseert de sterrenvereniging Astra Alteria de lezing ” De 5 grootste raadsels in astronomie”. De lezing wordt verzorgd door drs. Robert de Jong.

De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in het Science Café in Ede, Red’s Tapas Grill & Bar-Museumplein 3. De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria; niet leden betalen € 6,00.

Toelichting

Sterrenkunde in de breedste zin van het woord is een van de boeiendste wetenschappen. Het houdt zich bezig met het onderzoek naar onder meer de ontstaansgeschiedenis van de planeten, de sterren en sterrenstelsels en ook van het universum als geheel.

Het lijkt dat al deze kennis ons als mens niet van node is, daar al die hemelobjecten zover weg staan. Anders wordt het als wetenschappers zich buigen over de vraag of er vergelijkbare Aarden bestaan, maar ook of het leven op die Aarden of ergens anders in het heelal ontstaan is, en zo ja of zij middelen hebben om met ons in contact te komen. Nog ultiemer is de vraag waardoor het heelal ontstaan is zoals we dat nu kennen.

Sluitende antwoorden zijn er niet en die zullen er waarschijnlijk ook niet komen. Er is wel het een en ander over te zeggen op wetenschappelijke gronden en filosofische gronden waar de wetenschap ons in de steek laat.

Profiel

Robert de Jong heeft sterrenkunde gestuurd aan de Universiteit Utrecht en werkt nu als solution architect in de IT. Hij beschouwt zich autodidact op het gebied van de sterrenkunde en aanverwante wetenschappen en hij houdt zich overwegend bezig met controversiële onderwerpen.

Restaurant Red’s Tapas, Grill & Bar Museumplein 3, Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden