Kerstwandeltheater brengt licht in Kernhem en Veldhuizen

Foto: Ede.nieuws.nl

Ruim een week voor kerst, op vrijdagavond 15 december, zijn de wijken Kernhem en Veldhuizen in Ede het decor van het Kerstwandeltheater. Meer dan honderd vrijwilligers zetten zich in om de bezoekers een bijzonder kerstverhaal te laten beleven. Meewandelen is gratis en voor alle leeftijden.

Engelen, herders, wijzen, soldaten en een klein kindje nemen de wandelaars zo’n 2000 jaar mee terug in de tijd. Het aloude verhaal over de geboorte van het Kind in een stal in Bethlehem komt tot leven met theater, muziek, dans en film. Honderden lichtjes, vuurkorven en muziek zorgen voor een sfeervolle aankleding.

Van 18.30 tot 20.00 uur is de start van de wandeling vanaf het grasveld bij winkelcentrum Parkweide. Vanaf dit startpunt voert de route de bezoekers in groepen langs het kerstverhaal, zodat iedereen alles goed kan zien en horen. De wandeling duurt van start tot de kerststal en Winterfair aan het einde ruim een uur.

De Winterfair bij het Kernhuis duurt van 17.00 tot 21.00 uur en is tevens het eindpunt van de wandeling. Hier kunnen de wandelaars opwarmen met gl├╝hwein, warme chocolademelk en ander lekkers. De diverse kramen en het springkussen bieden voor ieder een leuke afsluiting van de avond.

In voorgaande jaren groeide het Kerstwandeltheater uit tot een steeds groter en erg gewaardeerd evenement voor jong en oud. Maar liefst 130 vrijwilligers van binnen en buiten de wijken Kernhem en Veldhuizen zijn betrokken bij de organisatie en uitvoering ervan. Ook kerken, Hart voor Veldhuizen, Het Kernhuis, KenHem-community en het wijkteam dragen bij om van het Kerstwandeltheater wederom een succes te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden