Meester Eckhart by candlelight in De Ontmoeting

Marga Haas
Foto: Ede.nieuws.nl

Op vrijdagavond 15 december 2017 komt Marga Haas naar de Ontmoeting in Bennekom om ons kennis te laten maken met de middeleeuwse mysticus Meester Eckhart. Marga verzorgt een toegankelijke avond, waarop Meester Eckhart centraal staat. Ze laat hem zelf aan het woord, we lezen samen delen uit zijn ‘Levenslessen’ en uit een enkele preek. De avond sluiten we af met meditatieve stilte, waarin enkele citaten van Eckhart klinken.

De middeleeuwse mysticus Meester Eckhart leefde rond het jaar 1300. Je zou zeggen dat zijn werk inmiddels wel verjaard is. Maar niets is minder waar. Sterker nog: zijn populariteit is de afgelopen decennia alleen maar toegenomen. Wat hij schreef over God en mens is nog steeds actueel. Mensen herkennen in zijn woorden iets van zichzelf, iets van God, iets waarnaar zij verlangen. Zijn woorden zijn zo open, dat hij mensen met verschillende achtergronden en verschillend in kerkelijke betrokkenheid, aanspreekt. Over zeven eeuwen heen spreekt Meester Eckhart dus tot ons hart. Dat wil niet zeggen dat zijn woorden eenvoudige kost zijn. Integendeel. Je moet je tanden erin zetten en ze herkauwen, maar dan blijken ze zeer voedzaam.

Marga Haas (1972) is werkzaam als geestelijk verzorger in het plaatselijke hospice. Daarnaast verdiept zij zich in de mystiek. Ze schreef een bundeltje: ‘God en ik, wij zijn één. Veertig dagen met Meester Eckhart’ www.vrijzinnigenbennekom.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden