Historie van de gemeente Ede in beeld

Foto’s Eric Hartgers
Foto: Ede.nieuws.nl

Op donderdagavond 16 november werd dankzij de welwillende medewerking van de gemeente Ede in de persoon van Peter van Beek medewerker van het gemeentearchief een informatieve avond gehouden voor de leden van de facebookgroep “Historie van de gemeente Ede in beeld” in het gemeentehuis.

Ondanks enkele afzeggingen vanwege griep was er een goede opkomst. Na een duidelijke uiteenzetting over het hoe en wat met betrekking tot auteursrechten (met name fotomateriaal)door Peter werd het voor een ieder duidelijk dat foto’s niet zomaar geplaatst kunnen/mogen worden zonder vooraf te achterhalen en te vermelden van welke bron deze afkomstig zijn.

Hierna werd overgegaan tot de vertoning van de foto’s van weleer door André Hartgers wiens grootvader een zeer bekend en gerespecteerd persoon was als fotograaf in de gemeente Ede. Veel van de getoonde foto’s zijn van hem afkomstig.

Via o.m. Deelen, het vliegveld aan de Zonneoordlaan met Jan Hilgers en via diverse andere wegen werd steeds een link gelegd naar een ander gebied binnen Ede. Ook de buitendorpen werden goed in beeld gebracht. Er was een goede interactie met de zaal en menig bezoeker deed dan ook zijn of haar zegje over de getoonde foto’s. Vaak was het ook een feest der herkenning.

Het was een geslaagde avond en voor volgend jaar zijn alweer contacten gelegd voor een vervolg; deze zal dan waarschijnlijk in Cultura plaatsvinden.

Mocht u benieuwd zijn naar de ” Historie van de gemeente Ede in beeld” breng dan eens gerust een bezoekje aan deze site op Facebook.

Benny Stevens

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden