Groepsexpositie met betaalbare kunst opent in Harskamp

Foto: Ede.nieuws.nl

Harskamp. Van 1 november t/m 6 januari exposeren 11 kunstenaars kunst tot 150 euro in Galerie Zuid.

Hans van der Linden(Bennekom) wil in zijn aquarellen het water, vermengd met pigment, zoveel mogelijk laten vloeien. Door de vormen summier in te schilderen ontstaat de afbeelding als het ware spontaan vanuit het water. Landschappen en stillevens zijn vaak terugkerende thema’s in zijn werk.

De Arnhemse kunstenares Christine Los laat aquarellen en grafiek zien op deze tentoonstelling. In haar etsen geeft zij het landschap op vereenvoudigde wijze weer. Met enkele lijnen en vlakken en een mooie structuur weet zij de sfeer goed te treffen.

Edwin Pragt(Ede) maakt beelden van steen. De strak afgewerkte plastieken hebben menselijke gevoelens en emoties als onderwerp.

Mensen, dieren en stillevens zijn de belangrijke onderwerpen in de olieverf- en acrylschilderijen van Marianne van Voorthuizen.(Renswoude) Soms werkt ze heel fijn om de structuur en stofuitdrukking goed te treffen. Op andere momenten zet ze de verf spontaan op het doek en is de impressie of beweging belangrijker dan het weergeven van de werkelijkheid.

Pauline Bunt, Siebe Domeijer, Rien Goorhuis, Bert Hoekstra, Guus Kuit, Wijnie van Maanen en Hadewych Roelofsen maken het elftal vol met moza├»ek dienbladen, collage’s, houtplastieken, houtsneden, drogenaaldetsen, schilderijen en tekeningen.

Tot en met 6 januari kan men deze expositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.(van 25 dec. t/m 2 januari is de galerie gesloten) Meer informatie vindt u op www.galeriezuid.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden