Creatief voor het goede doel

Foto: Ede.nieuws.nl

“Ik zoek creatieve mensen die hun unieke handgemaakte producten willen doneren voor het goede doel,” zegt Gerda Groeneveld.

Ze is eigenaar van Stippekip, een creatieve kinder- en woonwinkel aan de Parkweg in Ede. Op 12, 13 en 14 oktober organiseert ze actiedagen met de verkoop van handgemaakte producten waarvan de opbrengst naar Oxfam gaat. Dit combineert ze met workshops waarbij een nieuw product van Annie Sloan gebruikt wordt. Dit product komt ook op 12 oktober op de markt.

De opbrengst van de workshops en de verkoop van ingeleverde producten komt helemaal ten goede aan een project van Oxfam. “Iedereen kan nu al zelfgemaakte spulletjes komen brengen en overleggen over de vraagprijs. Ik roep mensen op om daarvoor even langs te komen. Dat kan op woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Op donderdag 12 oktober kan dat ook nog, Stippekip is dan tot 21.00 uur open.”

Workshops Chalk Paint ®

Tijdens de actiedagen op 12, 13 en 14 oktober zijn er extra activiteiten in de creatieve woonwinkel. Gerda vertelt enthousiast: “Op donderdag 12 oktober geven we demonstraties van verftechnieken met Chalk Paint.” Ze licht toe: “Dit is een decoratieve verf van Annie Sloan die kan worden gebruikt op vrijwel elke ondergrond zonder dat schuren of gronden nodig is.” De Stippekip is het enige verkooppunt in Ede van deze verf. Er zijn ook workshops: “Donderdag is er kleine creatieve workshop voor een klein prijsje, voor jong en oud. Op vrijdag is er 10 uur een workshop verftechnieken met Chalk Paint. Hierbij gaan we ook het nieuwste product van Annie Sloan gebruiken. Vooraf aanmelden is hiervoor wenselijk.”

Gerda hoopt dat de actie op een mooie opbrengst oplevert. “Ik wil graag op een leuke manier een mooie bijdrage leveren aan armoedebestrijding.”

Betty van de Bunt

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden