Voorpremière geschilderd drama Loving Vincent 7 en 8 oktober in CineMec Ede in aanwezigheid van de makers

Foto: Ede.nieuws.nl

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober organiseert het Kröller-Müller Museum, Cinemec Ede en de Smaak van Van Gogh het Loving Vincent Weekend. Aanleiding is de release van de animatiefilm Loving Vincent eind oktober in vijftig Nederlandse bioscopen.

Hoofdmoot van het Loving Vincent Weekend is de speciale voorpremière van de film Loving Vincent, exclusief in Cinemec Ede.

Loving Vincent – een uniek project van Hugh Welchman en Dorota Kobiela  over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh – is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Met acteurs als Robert Gulaczyk, Douglas Booth, Saoirse Ronan, Chris O’Dowd en Helen McCroy die de personages die Van Gogh in diverse portretten vereeuwdigden, tot leven brengen.

In 65 duizend frames, 119 werken, met de hand geschilderd door 115 kunstenaars die dezelfde techniek hanteerden als Van Gogh, brengt Loving Vincent de meesterwerken van Van Gogh tot leven. Het unieke, geschilderde drama werd al meermaals bekroond, onder meer met de publieksprijs op het Annecy International Animated Film Festival.

 

Op 7 oktober zijn de makers Hugh Welchman en Dorota Kobiela aanwezig om hun ervaringen, creatieve en technische uitdagingen met het publiek te delen en vragen te beantwoorden. Een korte video van de making –of’ maakt onderdeel uit van deze meet en greet.

Op 8 oktober geeft Willem-Jan Verlinden, kunsthistoricus en schrijver een lezing over zijn boek “De zussen van Van Gogh”. In dit boek worden de drie dochters van de familie Van Gogh uit de schaduw van hun broers Vincent en Theo gehaald. Het verhaal van de zussen Anna, Lies en Wil van Gogh, dat zich afspeelt tijdens de turbulente ontwikkelingen van de tweede helft van de negentiende eeuw en het fin de siècle, is nooit eerder verteld. Willem-Jan Verlinden brengt de aspiraties, dromen, teleurstellingen en het verdriet van de drie zussen Van Gogh prachtig in beeld en geeft een unieke inkijk in een bijzonder gezin tegen de achtergrond van een wereld die in rap tempo veranderde.

Tijdens het Loving Vincent weekend toont Cinemec Ede de speciale “Kröller-Müller Loving Vincent presentatie” ingericht met negen van de 119 schilderijen die speciaal voor de film zijn geschilderd door 125 kunstenaars. Het origineel van deze negen werken zijn onderdeel van de tweede grootste Van Goghcollectie ter wereld, die het Kröller-Müller museum beheert.

 Tickets (12,50 euro, incl. hapje en drankje van de Smaak van Van Gogh ) zijn nu te koop via www.pathe.nl/film/22918/loving-vincent en aan de kassa van Cinemec Ede.

 

 

PROGRAMMA ZATERDAG 7 OKTOBER

19.30 uur: welkom, making of en Q&A met producer en regisseurs Hugh Welchman en Dorota Kobiela.

20.00 uur: vertoning Loving Vincent

21.30-22.30 uur: hapje en drankje, “Kröller-Müller Loving Vincent presentatie” en De Smaak van Van Gogh

 

PROGRAMMA ZONDAG 8 OKTOBER

15.30 uur: welkom en introductie

16.00 uur: lezing van Willem-Jan Verlinden, de auteur van De zussen Van Gogh

16.45 uur: vertoning Loving Vincent

18.15-18.45 uur: hapje en drankje, “Kröller-Müller Loving Vincent presentatie” en De Smaak van Van Gogh

 

Websites van de partners

CineMec EdeLoving VincentCinéartKröller-MüllerSmaak van Van Gogh

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden