Vrouwelijke componisten centraal in Concertzaal Ede

Het Arosa Trio
Foto: Ede.nieuws.nl

Iedereen heeft weleens van componisten Felix Mendelssohn of Robert Schumann gehoord, maar wie kent ook muziek van Fanny Mendelssohn of Clara Schumann? Deze begaafde vrouwen stonden lang in de schaduw van hun respectievelijke broer en echtgenoot.

Gelukkig klinkt hun prachtige muziek wereldwijd op steeds meer podia. De Edesche Concertzaal presenteert enkele van de mooiste stukken die deze wereldberoemde vrouwen componeerden.

Pianiste Nino Gvetadze, sopranen Lenneke Ruiten en Francince van der Heijden brengen hun muziek voor het voetlicht. Margreeth de Jong laat bovendien niet alleen als organiste van zich horen, maar is ook in enkele van haar eigen composities te beluisteren.

Margreeth de Jong opent op vrijdag 6 oktober samen met sopraan Loes van Schothorst de concertserie OrgelPlus. De organiste heeft het programma daarbij afgestemd op het Ypma-orgel.

Het is een romantisch instrument, dus daar heb ik muziek bij gezocht, vertelt ze. “Voor de pauze spelen we muziek van Mendelssohn, na de pauze brengen we mijn eigen werk.”

Schrijf je mee?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden