Ede moet van de rechter vergunning geven voor bouw Leisure Centrum

De vergunning voor het bouwen van een Leisure centrum aan de Vening Meineszstraat in Ede moet alsnog verleend worden op basis van de eerder gelopen procedure. Zo heeft de rechtbank geoordeeld.

De procedure die is gelopen nadat de vergunning in oktober 2016 is aangevraagd is de juiste en de gemeente Ede mag geen nieuwe, uitgebreidere procedure volgen.

Even terug in de tijd

In oktober is er een vergunning aangevraagd voor een Leisure centrum aan de Vening Meineszstraat in Ede. Het Leisure centrum krijgt naast lasergamen en bowlen ook ruimte voor een indoor speeltuin voor kinderen genaamd Monkey Town.

De gemeente Ede heeft de aanvraag voor de vergunning voor dit centrum getoetst op onder meer ruimtelijke aspecten (geluid, parkeren, verkeer etc.). De uitkomsten van die toets waren positief en de vergunning is eind 2016 dan ook verleend. Op het afgeven van deze vergunning kwam echter veel bezwaar.

Op basis van dit bezwaar, en de onrust die dit met zich mee bracht in Ede, heeft het college van B&W begin 2017 besloten de vergunning in te trekken om eerst een uitgebreidere procedure te doorlopen. De rechter heeft nu besloten dat het college met het eerste proces, de toets op ruimtelijke aspecten, een juist proces heeft doorlopen en niet mag kiezen voor een nieuw proces. Dit betekent dat de vergunning voor het bouwen van het Leisure centrum verleend moet worden.

Hoe nu verder?

Zowel de aanvrager van de vergunning voor het Leisure centrum, als alle indieners van een bezwaar op deze vergunning zijn geïnformeerd over het besluit van de rechtbank. Zij kunnen binnen 6 weken na dit besluit nog in beroep gaan. Op basis daarvan wordt het vervolgproces bepaald.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden