Spetterende Schoolsport en Junior Olympiade 2017

Sportservice Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Op dinsdag 9 en woensdag 10 mei deden maar liefst 4000 kinderen mee aan de en Schoolsport en Junior Olympiade van Sportservice Ede. Beide dagen waren weer een groot succes.

Op Sportpark Peppelensteeg maakten de kinderen kennis met ruim 60 verschillende sporten. Naast de sportaanbieders verleenden ook studenten Sport en Bewegen van het ROC A12 en meer dan 800 vrijwilligers hun medewerking aan deze evenementen.

Ruim 2500 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 hebben tijdens de Schoolsport Olympiade op dinsdag 9 mei 4 sportrondes gedaan waarbij zij kennis maakten met 4 verschillende sporten. Er was keuze uit het aanbod van 50 sportorganisaties met maar liefst 60 verschillende sporten. Een dag later was het de beurt aan leerlingen uit groep 4 en 5. Hier deden ruim 1300 kinderen mee. Zij volgden 3 sportrondes met een keuze uit het aanbod van maar liefst 24 sportorganisaties en 30 verschillende sporten.

Tijdens de Schoolsport Olympiade staat de gedachte ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ centraal. Op de sportdag worden niet de beste prestaties, maar het eerlijkste spel beloond. Op de Junior Olympiade won de Prins Florisschool het brons, het zilver ging naar de Oranje Nassauschool en de Groene Vallei won het goud. Bij de Schoolsport Olympiade ging de bronzen Fair Play Cup naar de Callunaschool, het zilver ging naar De Bongerd en de Paasbergschool pakte de eerste plek en won de gouden Fair Play bokaal en een sportkliko met sportmateriaal van Bronsport!

De leerlingen krijgen ook een sportladder waarmee leerlingen ook na de Schoolsport Olympiade kennis kunnen blijven maken met sport. Zij kunnen gratis meedoen bij verschillende sportaanbieders.

Sportservice Ede kijkt met trots terug op twee geslaagde sportieve dagen. Vanuit de kinderen kwamen enthousiaste reacties en ook de deelnemende organisaties en scholen zijn tevreden over het verloop van de Junior en Schoolsport Olympiade.

Sportservice Ede bedankt alle sportaanbieders, vrijwilligers en studenten van het ROC A12 opleiding Sport en Bewegen. Zonder hen is zo’n evenement niet mogelijk. Dank gaat ook uit naar alle sponsoren; Menzis zorgverzekeraar, Rabobank Vallei en Rijn, Albert Heijn, Gemeente Ede, DB Schenker, Oneday, Repro Mercurius, Drukwerk Max, ACV, Planet Vibes, Medibrand, Bronsport en ROC A12.

Frans van Daal

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden