Scouting Jan Hilgers wacht op aankoop boerderij

Foto: Ede

Jan Pieter van der Schans (CDA), Ellen Out (GroenLinks/PE) en Jos van Heuveln (ChristenUnie) hebben raadsvragen gesteld over de overname van de boerderij aan de Dwarsweg door Scouting Jan Hilgers van de gemeente Ede. ,”Waarom is het contract tussen de gemeente en scouting nog steeds niet ondertekend,” vragen zij.

Ellen Out
Jos van Heuvel

 

Jan Pieter van der Schans

 

In het eerste kwartaal van 2016 bood Ede een optie tot koop van de boerderij aan de Dwarsweg aan de Scouting Jan Hilgers. Vanuit Ede werd aangegeven dat er duidelijkheid moet zijn voor 1 juli 2016. Bij gebrek aan duidelijkheid of voldoende financiële middelen vervalt de optie tot koop. Op 8 juni 2016 gaf Scouting Jan Hilgers bij Ede aan het benodigde geld bij elkaar te hebben om de opstal aan de Dwarsweg te willen en te kunnen kopen.

“Tien maanden later is het benodigde contract nog niet ondertekend”, aldus het drietal. “Over de afgelopen maanden is de huur met ruim honderdtwintig procent substantieel verhoogd en betaald door Scouting Jan Hilgers aan de gemeente Ede. Geld dat eigenlijk bedoeld was voor de aanschaf van de boerderij.” Het CDA, GroenLinks/PE en de ChristenUnie willen weten wat het college van burgemeester en wethouders doet om zo snel mogelijk tot ondertekening van het contract over te kunnen gaan. “Door al de vertraging heeft de scouting extra huur moeten betalen. Geld dat voor de aankoop bedoeld was. Hoe kijkt het college hiertegen aan? En is het college bereid scouting Jan Hilgers te compenseren?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden