Groep 6 Koepelschool Ede opent Reisbureau ‘Sunny Side’

Foto: Robert van Kruistum
Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen maandag is groep 6 van de Koepelschool in Ede op locatie Nieuwe Maanderbuurtweg begonnen met een project, namelijk met het starten van een Reisbureau. Dit onder leiding van de tweedejaars pabostudent van de Christelijke Hogeschool in Ede, Meester Robert van Kruistum

Als aspirant-leerkracht, kreeg hij een opdracht vanuit de opleiding om een ‘vakoverstijgend arrangement’ aan te bieden. Dat wilt zeggen dat er onderwijs ontworpen moest worden, waarbij zoveel mogelijk vakken aan deelnemen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het triggeren van talenten, hetzij dominant of niet-dominant. Een andere vorm van differentiatie die enthousiast aanslaat op de leerlingen!

Omgetoverd tot ‘Hansie Vakantie’, heeft de meester het arrangement geïntroduceerd. Hij heeft zich verkleed als een volwaardige vakantieganger met reiskoffer, inclusief ‘Hawaii-rokje’, zwembroek, teenslippers en onder andere een sombrero op.

Vervolgens heeft er een klassikale brainstormronde over de taakverdeling en benodigdheden plaatsgevonden en gingen de leerlingen naar de stembus toe voor het verkiezen van een directeur voor het Reisbureau ‘Sunny Side’.

Het hele project leeft voort op een verhaal. Deze methode wordt ‘Storyline-Approach’ genoemd. Op verschillende dagen van deze week, vonden er ‘incidenten’ plaats, door bijvoorbeeld een brief te versturen naar de klas met een verzoek tot samenwerking met de zogenaamde ‘Reisbond Holidays’. De leerlingen reageren soms erg vertwijfeld op deze brieven, maar blijven toch gemotiveerd om door te gaan en zich in te zetten voor het reisbureau.

De leerlingen zijn al een paar dagdelen bezig geweest met het project. Van het maken van een logo tot vlogen, alles zit erin! De leerlingen hebben veel verschillende activiteiten gedaan, denk aan het ontwerpen en zingen van een (promotie)lied, meerdere posters en informatiefolders gemaakt, een logo ontworpen, gevlogt, blog bijgehouden, website ontworpen, uitnodigingen gemaakt en ga zo maar door.

Aanstaande vrijdag, 7 april, is de officiële opening van Reisbureau Sunny Side. De directrice van het bureau knipt het lintje door. Hierbij zijn ouders uitgenodigd om een hapje en drankje te nuttigen en kunnen dan ook gelijk een kijkje nemen bij het project waar hun zoon/dochter de afgelopen week hard aan heeft bijgedragen. Het klaslokaal is dan omgetoverd tot reisbureau in vakantiesferen en de meester is wederom ’s zomers verkleedt.

Donderdag 6 april 2017, 19:52 uur tot vrijdag 7 april 2017, 19:52 uur.

Locatie:

Nieuwe Maanderbuurtweg 2, Ede

Koepelschool Ede

Ede

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden