Blowende scholieren in speeltuinen Ede-Zuid

Foto: Politie Ede

Vanuit de wijk Maandereng in Ede komen er veel meldingen en klachten bij ons binnen die betrekking hebben tot schoolgaande jeugd, van CSG Het Streek, ROC A12, Groenhorst College en de CHE. De scholieren trekken in tussenuren en pauzes de wijk in of gaan eten en drinken halen in het winkelcentrum De Stadspoort

De scholieren gaan in speeltuinen hangen, die eigenlijk bedoeld zijn voor spelende kinderen. De jongeren laten veel rotzooi achter en soms zelfs wietzakjes. Gevolg: de kinderen die er horen te spelen blijven weg.

Samen met afdeling Toezicht van de gemeente zijn we de laatste weken een aantal keren onopvallend aanwezig geweest in de wijk. Hierbij is repressief opgetreden tegen de geconstateerde overtredingen. Dat wil zeggen dat wij hiervoor bekeuringen hebben uitgeschreven. Daarnaast kwamen we rond de middag, zowel minderjarigen als meerderjarigen tegen die in hun pauze of tussenuur vlakbij de scholen softdrugs (wilden gaan) gebruiken.

Dit laatste vinden wij erg zorgwekkend. Hier hebben wij uiteraard tegen opgetreden. Een aantal jongeren werden dan ook aangehouden en konden mee naar het bureau waar zowel hun ouders als de school op de hoogte werden gebracht.

Wij zullen in de toekomst vaker dit soort acties gaan houden. Wil jij jouw zakgeld en vrije tijd behouden? Gooi jouw afval in de prullenbak, blijf op jouw schoolplein en gebruik geen (soft)drugs. 
Tag een potentiele rotzooi maker om te waarschuwen! Een boete kan €140,00 kosten!

In Ede-Zuid staan de middelbare scholen Het Streek, Groenhorst College, mbo-school ROC A12 en de Christelijke Hogeschool Ede. 

Bron Facebook/Politie Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden