Vakbonden en Permar tekenen Sociaal Plan

Foto: Permar

De vakbonden FNV en CNV en Permar hebben het Sociaal Plan voor de niet-gesubsidieerde medewerkers getekend. Hiermee is het plan definitief. Door de sluiting van Permar, eind 2017, vervallen de functies van medewerkers met een ambtelijke aanstelling bij Permar WS of een vast dienstverband bij Permar Energiek B.V.

Erik Heinrich, voorzitter van Permar, is blij met het Sociaal Plan: “Het is een mooi  resultaat van de gezamenlijke inzet van de vakbonden en het bestuur en de directie van Permar. Het is er op gericht om medewerkers van Permar zoveel mogelijk te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.”

De vakbonden hebben het plan gepresenteerd aan alle niet-gesubsidieerde medewerkers van Permar. Daarna gingen de vakbondsleden unaniem akkoord met het plan.

Kansen in de lokale opbouw
Voor een deel van de medewerkers is er straks plaats bij een van de vijf deelnemende gemeenten aan de huidige gemeenschappelijke regeling. Het gaat in eerste instantie om 18 functies in de directe begeleiding van de Wsw’ers, zoals werkbegeleiders, werkcoaches en de projectleiders in de groenvoorziening. Hiervoor is in het Sociaal Plan een plaatsingsprocedure opgenomen. Erik Heinrich: “Door deze medewerkers zoveel mogelijk te plaatsen bij de gemeenten, blijven hun kennis en ervaring behouden.”

Van Werk Naar Werk
Voor wie niet geplaatst wordt bij een gemeente, is er een Van Werk Naar Werk- traject van 24 maanden afgesproken. Medewerkers krijgen hiervoor een budget en ondersteuning van een mobiliteitsbureau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden