Kerstuitkering van gedupeerde toeslagenaffaire wordt niet verrekend met bijstandsuitkering

Foto: Ede.nieuws.nl

EDE- Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 10 december is er besloten naar aanleiding van een motie van de PvdA, dat de kerstuitkering die de Tweede Kamer in het vooruitzicht heeft gesteld aan ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire, door de gemeente Ede niet wordt verrekend met de bijstandsuitkering.

Deze motie was met een grote meerderheid aangenomen. Wethouder Jan Pieter van der Schans vindt het een goede motie, het is een ondersteuning van het beleid. De raad wilde zeker weten dat Ede niet in de pas loopt met gemeenten die er geregeld voor kiezen om ten aanzien van de bijstandsuitkering bepaalde kosten met elkaar te verrekenen.

De betreffende ouders wachten mogelijk al maanden op enige vorm van compensatie voor de schade die ze hebben geleden door toedoen van de belastingdienst in de toeslagenaffaire. Opgemerkt wordt dat gemeenten altijd een keuze hebben in het niet hoeven verrekenen van bepaalde kosten en posten. Burgemeester René Verhulst concludeert dat de gedupeerde ouders hiermee een volwaardige kerstuitkering krijgen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden