Nog steeds geen duidelijkheid voor zonnepark Nergena Bennekom

Zonnepark-Nergena-visualisatie
Foto: Zonnepark-Nergena-visualisatie

Op donderdagavond zou er duidelijkheid komen in de gemeenteraad van Ede over het zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat werd anders. Nadat er bekend was geworden dat Bram van der Beek van de Christen Unie, die zich eerder onthield van stemmen, ineens wel wilde stemmen.

Schorsing van stemmen

Omdat van der Beek ineens wel wilde stemmen vroeg de SGP om deze reden een schorsing aan om te gaan stemmen over het zonnepark, en wilde weten hoeveel mensen er gingen stemmen. Waarop de vergadering tien minuten werd geschorst.

Van der Beek onthield zich eerder van stemmen omdat hij werkzaam is bij de projectontwikkelaar LC Energy. Nadat het overleg van tien minuten was uitgelopen naar drie uur overleg, kwam er uit dat overleg naar voren dat er een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek zou komen. Uit het onderzoek moet blijken of hij mee kan stemmen over het plan of dat er sprake is van belangenverstrengeling.

Tot donderdagavond had het CU-raadslid zich steeds afzijdig gehouden van de zonnepark-kwestie. Maar nu het plan definitief dreigde te sneuvelen, wilde hij als voorstander van het innovatieve park er alsnog over meestemmen.

De SGP in Ede een tegenstander van het zonnepark, vond het onderwerp uiteindelijk te gevoelig om het CU-raadslid nu ineens wel mee te laten stemmen. Als van der Beek mee zou gaan stemmen zou dat in tegenstelling van afgelopen week, net de meerderheid geven voor het doorgaan van het zonnepark in Bennekom.

De lokale SGP-fractievoorzitter stelde daarom voor om de stemming uit te stellen. En het integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek af te wachten. Een meerderheid van de gemeenteraad ging daar mee akkoord. Na de zomer wordt er opnieuw gestemd. Een precieze datum is nog niet bekend.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden