Nieuwe lening voor een duurzaam én toekomstbestendig huis

Foto: Duurzaam huis

Inwoners die hun woning willen verduurzamen kunnen sinds 1 mei de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen.

Daarmee is geld te lenen om bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of muren en ramen te isoleren. In de gemeente Ede kunnen eigenaren van een bestaande woning of kopers van een nieuwbouwwoning gebruik maken van de nieuwe lening. De Toekomstbestendig Wonen Lening vervangt de Stimuleringsregeling Duurzaamheid.

Meerdere maatregelen

De lening kan gebruikt worden voor maatregelen die de woning verduurzamen, zoals de aanschaf van een warmtepomp, een zonnepanelen (PV)-systeem of voor het nemen van isolatiemaatregelen. De lening is ook te gebruiken voor het saneren van asbest of voor de aanleg van een zorgkamer op de begane grond, om langer thuis te kunnen blijven wonen. Bovendien zijn er meer lening varianten beschikbaar, zodat bijvoorbeeld de overwaarde van de eigen woning ingezet kan worden. Maatschappelijke instellingen kunnen de lening alleen gebruiken voor verduurzamende maatregelen. Zij kunnen daarvoor gebruik maken van de Stimuleringslening Duurzaamheid Rechtspersonen.

Beoordelen

De gemeente beoordeelt als eerste de aanvraag. De stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) beoordeelt vervolgens of de aanvrager de lening kan terugbetalen. De lening wordt afgesloten bij de SVn (www.SVn.nl). Een deel wordt betaald door een fonds van de provincie Gelderland en een deel vanuit gemeente Ede.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.ede-natuurlijk.nl/hulp-nodig Aanvragen en meer lezen over de voorwaarden kan op www.ede.nl/toekomstbestendigwonen.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden