Gemeente Ede onderzoekt maatregelen tegen de zaterdagdrukte in het Centrum van Ede

Foto: Chris Ouboter

Burgemeester René Verhulst gaf dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst van de pers aan dat het afgelopen zaterdag in het Centrum van Ede, met name in de Grotestraat en de Torenstraat, te veel publiek op straat was. Het was voor de huidige normen net op het randje. Komende dagen wordt er overleg gedaan door B&W van Ede of er aankomende zaterdag in het Centrum van Ede extra maatregelen moeten worden getroffen.

Burgemeester Verhulst, “Als het iets beter gaat, worden mensen wat losser en denken zij wat meer te kunnen doen. De boodschap is en blijft ‘houd vol en blijf thuis’.”

Het is in het Centrum van Ede op de zaterdagen erg lastig om de 1,5 meter afstand te houden, de gemeente bekijkt de mogelijkheden om door middel van hekken of waarschuwingsborden de drukte te kunnen regelen.

Verhulst, “Op het verzoek om weer de verkoop van non-food op de markt toe te staan, hebben we als gemeente ‘nee’ gezegd. Dat zorgt juist weer voor meer ontmoeting. Er staan in het centrum ook veel fietsen, ondanks dat het fietsen daar verboden is.” Komende week wordt er meer bekend over de eventuele maatregelen.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden