Hans Dirksen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer J. Dirksen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem op vrijdag 14 februari de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens een informatiebijeenkomst over ‘welke praktische problemen komen doofblinden tegen tijdens participatie in de maatschappij’. De heer Dirksen was tot twintig jaar geleden werkzaam bij een slagerij en daarnaast verricht hij al tientallen jaren vrijwilligerswerk.

Meer dan veertig jaar was de heer Dirksen bestuurslid van schaakvereniging Voorburgse Doven Pion. Als afgevaardigde van deze vereniging was hij betrokken bij de stichting Sociaal Cultureel en Recreatief Centrum voor Doven. Ruim tien jaar was de heer Dirksen een lid van de commissie ‘De Vierhanden’ van de stichting Welzijn & Zorg Doven Zuid Holland.

De Helen Keller Stichting is opgericht in 1994 en behartigt de belangen en bevordert het welzijn van doofblinden en doofslechtzienden in Nederland. De heer Dirksen was een aantal jaren docent vierhandgebarentaal en is meer dan vijftien jaar bestuurslid.

Ruim tien jaar was de heer Dirksen vrijwilliger op de Hogeschool van Utrecht. Hij was assistent-docent op de opleiding voor leraar en tolk Nederlandse Gebarentaal.

Bij de Gelderhorst in Ede is hij vrijwilliger en lid van de cliëntenraad. Als vrijwilliger is hij betrokken bij de onderdompelingscursus en de cursus tactiele gebaren. Verder heeft hij een ontwerp gelanceerd voor het verbeteren van de bewegwijzering voor de doofblinde bewoners in de gebouwen.

De heer Dirksen is maatschappelijk betrokken en zet zich ondanks zijn beperking met hart en ziel in voor zijn lotgenoten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden