Foodvalley op stoom met Banenafspraak

Foto: Ede.nieuws.nl

De regio Foodvalley is goed op stoom bij het uitvoeren van de zogenoemde ‘Banenafspraak’, een landelijke overeenkomst tussen werkgevers en overheden, om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Dit blijkt uit de nieuwste rapportage van het UWV. Werkgevers en overheden hebben afgesproken om landelijk in 2026 in totaal 125.000 banen te creëren. 25.000 bij de overheid en 100.000 bij bedrijven. Volgens het UWV ligt de regio Foodvalley hiermee ruim vóór op schema.

Sociale betrokkenheid

Wethouder Hester Veltman, vanuit de centrumgemeente Ede verantwoordelijk voor de Banenafspraak, is blij met de laatste cijfers: “Binnen de arbeidsmarktregio werken we er aan dat zoveel mogelijk werknemers met een beperking, in het reguliere bedrijfsleven aan de slag kunnen. Ik vind het mooi om te zien hoe ondernemers in onze regio hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Zij geven het goede voorbeeld en laten met hun inzet zien hoe groot de sociale betrokkenheid in onze regio is.”

Doelstelling

Uit de cijfers van het UWV blijkt dat er tot en met het derde kwartaal van 2018, 885 banen voor mensen met een arbeidsbeperking zijn bijgekomen. Naast deze ‘reguliere banen’ zijn 685 uitzendovereenkomsten en detacheringsovereenkomsten gerealiseerd. De teller staat daarmee op 1.570 banen, wat ruim binnen de doelstelling van 945 valt die voor het kalenderjaar 2018 is gesteld.

Bron Gemeente Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden