Woonconsumenten Advies Commissie, Koplopers en Gemeente Ede samen verder

Foto: Ede.nieuws.nl

De Gemeente Ede is blij met de Woonconsumenten Advies Commissie en werkt ook de komende jaren weer graag samen met deze enthousiaste vrijwilligers.

Daarom is vandaag, dinsdag 20 november, de samenwerkingsovereenkomst tussen de Woonconsumenten Advies Commissie en gemeente verlengd.

De Woonconsumenten Advies Commissie adviseert sinds 1962 over toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, bijvoorbeeld bij alle nieuwe woon-zorg bouwprojecten. “Dit doen ze vrijwillig en zeer proactief, tot nabellen van initiatieven die in de krant verschijnen. Zij doen dit al jaren en wij zijn er erg blij mee. We vinden dit heel nuttig werk, want daardoor krijgen bewoners echt toegankelijke en passende woonruimte, ook degenen die bijvoorbeeld te maken hebben met een lichamelijke beperking”, oordeelt Wonen-wethouder Lex Hoefsloot.

“Dit past ook helemaal in de inclusie-gedachte en het levensloopbestendig bouwen. Reden te meer om de samenwerking te zoeken met de Koplopers, die zich op toegankelijkheid richten van juist de directe omgeving van de gebouwen.”

Vroeg betrokken

Het streven van de Woonconsumenten Advies Commissie is om zo vroeg mogelijk betrokken te worden bij bouwplannen, zodat voorkomen wordt dat er achteraf bouwkundige aanpassingen nodig zijn om bijvoorbeeld ouderen daar te kunnen laten wonen. Hierbij trekken ze vaak op met de Wmo-consulent ‘Wonen’ van de Gemeente Ede.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden