Ede krijgt een landmark op de Ginkelse Heide

Foto: Ede.nieuws.nl

September 2019 moet hij er staan: een landmark op de Ginkelse Heide. Een bouwwerk dat de locatie markeert waar in 1944 de geallieerde parachutisten landden om bij te dragen aan de bevrijding van Nederland.

Wethouder Peter de Pater: “Met een landmark op deze belangrijke plek, beseffen we straks iedere dag hoe hard er gevochten is voor onze vrijheid. Een thema dat actueel en relevant is.”

De verschijningsvorm van het landmark ligt nog niet vast. Voor het plaatsen van een bouwwerk op de Ginkelse Heide gelden strenge voorwaarden vanuit natuur, landschap maar ook archeologie. De komende maanden worden ontwerpers uitgenodigd om voorstellen in te dienen.

Omdat veel inwoners van Ede betrokken zijn bij de Ginkelse Heide en de geschiedenis van Ede, krijgen inwoners een stem bij de selectie van het uiteindelijke ontwerp. Het landmark moet straks fungeren als startpunt voor een netwerk aan routes die gekoppeld zijn aan bijzondere verhalen en wetenswaardigheden uit de geschiedenis van Ede rondom de Tweede Wereldoorlog.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden