Vrijdag 12 oktober 2018 Natuuropschoondag Ede

Foto: Facebook/René Verhulst

Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Ede zijn op vrijdag 12 oktober de heide op gegaan. Zij staken de handen uit de mouwen om de heide op te ruimen.

De 450 kinderen ruimde het zwerfvuil op, trokken onkruid en hakte en zaagde ‘ongewenste’ boompjes om. De jaarlijkse Natuuropschoondag leverde weer een prachtig resultaat op. Ook was Ellen Out, Geen Broere en Harry van Huijstee aanwezig.

Een mooie en schone natuur

Met de Natuuropschoondag wil de gemeente kinderen bewust maken van een mooie en schone natuur. En hoe kan dat beter dan door ze lekker te laten werken op de heide. Naast het zagen en onkruid trekken is er nog meer te zien en te doen voor de kinderen. Zo is er een roofvogelshow en geeft de schaapsherder uitleg bij zijn kudde. O, ja en een burgemeester die op een waldhoorn probeert te blazen, zeker een leuke én leerzame dag.

Initiatief

De Natuuropschoondag is een initiatief van de gemeente Ede, Stichting Recreatie Veluwe & Vallei, Buurt Ede en Veldhuizen met medewerking van de Lions gemeente Ede, Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Defensie), Permar, Bosbeheer en Vrienden van de Edese Schaapskudden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden