Geslaagde ‘Light it up!’ actie bij Sportpark de Peppel in Ede

Foto: Gemeente Ede

Op maandagavond 8 oktober deelden wethouder De Pater samen met het ‘Light it up’-campagneteam fietsverlichting uit bij Sportpark de Peppel.

Nu de dagen weer donkerder worden zorgt goede fietsverlichting voor extra veiligheid onderweg. Dat is de boodschap van het campagneteam van ‘Light it up!. Samen met wethouder De Pater voerden zij gisteravond positieve gesprekken met fietsers over het belang van goede fietsverlichting en deelden gratis fietsverlichting uit aan diegenen die zonder verlichting fietsten. Ze hebben een flink aantal lampjes uitgedeeld.

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Het niet gebruiken van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. Het wordt vergeten of fietsers zijn gemakzuchtig. Uit onderzoek blijkt dat fietsers met goede verlichting 20% minder kans hebben om het slachtoffer te worden van een ongeval.

Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden