Technisch probleem bij paspoorten en identiteitskaarten

Foto: Gemeente Ede

Bij de productie van een aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) is een technisch probleem opgetreden. Hierdoor kan het zijn dat de chip op het paspoort of ID-kaart niet goed werkt. Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn aangevraagd tussen 1 april en 30 juni 2018. Deze reisdocumenten blijven geldig. U kunt hier gewoon mee reizen.

Wat betekent dit voor u?

Vroeg u tussen 1 april en 30 juni 2018 een nieuw paspoort of identiteitskaart aan bij gemeente Ede? Dan ontvangt u vrijdag 13 juli of zaterdag 14 juli 2018 een brief de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens met meer informatie. U kunt gewoon op reis met uw reisdocument.

Vroeg u uw paspoort of ID-kaart aan voor 1 april of na 30 juni? Uw paspoort of ID-kaart heeft geen problemen met de chip. U hoeft niets te doen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid of bekijk de vragen en antwoorden op hun website.

U kunt voor vragen ook bellen met de Rijksdienst voor Identiteitsgevevens op 0800 020 10 46. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend 9.00 tot 17.00 uur. Uw vragen e-mailen kan ook naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden