Ede heeft een Kindercollege

Foto: Ede.nieuws.nl

Lisa van der Burgh is de eerste kinderburgemeester van Ede. Nora Kudair, Necati Ozel, Max Merijn Terpstra en Iris de With zijn de eerste kinderwethouders.

Burgemeester René Verhulst maakte dit woensdagmiddag 11 juli bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in volle Edese raadszaal. Tijdens de Heideweek wordt het Kindercollege voorgesteld aan heel Ede. In totaal meldden 15 kinderen zich aan.

Presentatie

Voorafgaand aan de bekendmaking gaven alle 15 leerlingen een korte presentatie aan de selectiecommissie. Op basis van deze presentatie is het Kindercollege geselecteerd. Na de overweldigende belangstelling en de kwaliteit van de presentaties heeft de selectiecommissie naast een kinderburgemeester, niet twee maar vier kinderwethouders gekozen.

Wat gaat het Kindercollege doen?

Het doel van het Kindercollege is om kinderen meer te betrekken bij de politiek en de gemeente. Een ander doel is om kinderen mee te laten denken over verbeteringen binnen de gemeente. Het Kindercollege krijgt ook een rol bij verschillende evenementen, zoals de Airborne Herdenkingen en Luchtlandingen, de Avond4daagse en de uitreiking van de Pluimen.

Selectiecommissie

De selectiecommissie bestond uit burgemeester René Verhulstraadsleden Charifa el Kaddouri en Daan Westrate en Ardin van Emmerik, lid van de Jongerenraad Ede.

Ontstaan Kindercollege

Eind 2017 werd vanuit verschillende raadsfracties een Kindercollege voorgesteld. Het doel van dit project: basisschoolleerlingen meer leren over het reilen en zeilen van een gemeente en ze te activeren zich op te geven voor het eerste Kindercollege.

Begin dit jaar is er hard gewerkt aan het lespakket “Als ik de baas was dan…”. In het pakket zit onder meer een docentenhandleiding en een werkboek voor leerlingen. Voor de gemeenteraadverkiezingen in maart, kregen alle leerlingen uit groep 7 en 8 in gemeente Ede het lespakket aangeboden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden