Nieuwe bestemming voor oude soldatenkantine Maurits noord

Foto: Gemeente Ede

Vroeger was het de plek waar soldaten hun maaltijden aten. De afgelopen jaren was het het tijdelijke onderkomen voor het projectbureau Veluwse Poort en nu krijgt het een nieuwe bestemming. Behalve appartementen in het gebouw komt er ook nieuwbouw. Het college heeft vandaag het bestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak. Van 14 juni tot en met 25 juli kan er gereageerd worden op het bestemmingsplan.

Het voormalige kantinegebouw is onderdeel van het Monumentaal Cluster op Maurits noord. Het bestaande pand (in de volksmond ook wel gebouw 8 genoemd) blijft behouden. Het wordt verbouwd tot acht appartementen met op de begane grond (beperkte) ruimte voor een commerciële functie. Om het gebouw heen komen nieuwbouwwoningen: 11 starters/seniorenwoningen en 12 eengezinswoningen.

Hoftuin

Onder een deel van het woonhof komt een parkeerkelder, die voorziet in een groot deel van de parkeerbehoefte voor het project. Op het dek van de parkeerkelder komt een hoftuin, met daaraan de woningen voor senioren en starters met de voordeur aan het hof. De woningen hebben ook een eigen tuintje.

Wonen voor meerdere generaties

Door slim gebruik te maken van het hoogteverschil ontstaat aan de zuidkant van het hof ruimte voor de grotere eengezinswoningen, terwijl de goot- en nokhoogte nagenoeg gelijk blijft. De voordeuren van deze woningen zitten aan de buitenzijde van het hof. De achtertuinen staan via een breed pad in verbinding met een hoger gelegen binnentuin. Ook daaraan grenzen weer woningen. Wethouder de Pater: “Het leuke van dit plan vind ik dat er een hof ontstaat waar meerdere generaties wonen. Starters, gezinnen en ouderen. En natuurlijk is ook de combinatie van oud en nieuw altijd mooi om te zien. Zeker in dit bijzondere gebied.”

Bestemmingsplan

Om dit plan te kunnen uitvoeren moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Het college heeft nu het plan vrijgegeven voor inspraak. Dat kan van 14 juni tot en met 25 juli. Meer informatie over het bestemmingsplan is te vinden op www.officielebekendmakingen.nl  en www.ruimtelijkeplannen.nl. Op donderdag 5 juli wordt er van 18.30 uur tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden op de locatie zelf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden