Dik en Gerard Lodder ontvangen bijzondere waardering

Foto: Bert Vos

De heren D. Lodder (71 jaar) en G.J. Lodder (48 jaar) uit Veenendaal ontvingen een oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Burgemeester René Verhulst van Ede heeft hen op maandag 26 februari 2018 de oorkondes uitgereikt.

Dit gebeurde in het Raadhuis in Ede waarbij de drenkeling, een 52-jarige vrouw uit Ede, aanwezig was.

Op donderdag 17 augustus 2017 zou de Edese vrouw met haar zoon gaan vissen bij de Victoria Vesta vijver. Ze was zelf alvast in haar elektrische rolstoel richting vijver gegaan. Maar de rolstoel stopte niet voor de rand waardoor zij voorover in de vijver viel. Twee vissers in de buurt hoorden haar om hulp roepen, kwamen in actie en tilden haar uit de vijver.

Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft besloten om aan de heren Lodder de oorkonde van de maatschappij toe te kennen. Dit is een beloning voor het redden van iemand die in levensgevaar verkeerde.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bestond vorig jaar 250 jaar en zet zich nog steeds in door middel van voorlichting over preventie, redding en reanimatie. Ze stimuleren mensen oplettend te zijn in de buurt van water en om in actie te komen als er iets gebeurt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden