Film Wild van Luc Enting in Pathé Cinemec Ede in première

De bioscoopfilm Wild is maandagavond onder grote belangstelling in première gegaan. Luc Enting zijn droom is uitgekomen na drie jaar intensief werken is de prachtige film over de Veluwe er. De Veluwe verdient deze film. De film maakt veel indruk en laat de rijkdom in de natuur zien die de Veluwe bezit.

In de film volgt de kijker het leven van drie jonge dieren. Die drie dieren zijn een wild zwijn, een edelhert en een vos. André van Duin heeft de film ingesproken. Luc Enting bracht veel tijd door in hutjes en schuilplekken op de Veluwe om de schuwe dieren vast te leggen. Volgens Luc is de film Wild geen documentaire, maar een gedramatiseerde natuurfilm.

 

Onder de klanken van een groep waldhoorn blazers kwam iedereen verwachtingsvol binnen over de rode loper.

Burgemeester René Verhulst met partner en André van Duin met partner.

 

Natuurfilmer Michael de Vries.Rechts op de foto.

 

Als de eerste beelden op het grote scherm verschijnen is het muisstil in de tot de laatste stoel gevulde zaal. Het is de makers gelukt om de sfeer van elk getijde op het doek te krijgen. De acteurs stem van André van Duin begeleid de beelden op het grote witte doek en zo nu en dan klinkt gelach door de volle zaal.

Indrukwekkend op welke manier we mee mogen kijken in de wereld van het wild op de Hoge Veluwe. Een staaltje geduld ontplooit zich voor de ogen van de kijkers. Heeft u wel eens dansende geweien gezien? Dan is de film Wild een ‘must’ om te gaan kijken en je wilt weten hoe mooi de Veluwe is. Er gebeurt veel meer dan je denkt in onze achtertuin De Veluwe. Petje af voor de makers.

Interview met Luc Enting en Andre van Duin

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden