Ondernemers Ede Centrum starten duurzame actie

Foto: Ede.nieuws.nl

Retailers uit Ede Centrum zijn onlangs de actie ‘Gelukkig Winkelen’ gestart. Ze willen hiermee voor zichzelf en de consument duurzame kansen scheppen, om er meer klimaatvriendelijke en eerlijke keuzes te kunnen maken.

Pilot in Ede

Deze pilot in Ede, waarbij wordt samengewerkt met de stichting ‘Duurzame Winkelstraat’, is in deze opzet een landelijke primeur. Er is een voorlopige kerngroep gevormd van verschillende ondernemers;

Marcel en Nicole de Heus, Evert-Jan en Lilian van de Beek, Arjan van Bruggen, Kirsten ter Maten en Arno Kleier.

Evert-Jan; ‘Je ziet dat de klant steeds bewuster denkt en winkelt en vraagt naar kwaliteit. We willen hier graag op in spelen’. Arjan van Bruggen vult aan: ‘Natuurlijk speelt ook mee Groen is Poen, daar zijn we wel ondernemer voor, maar we kunnen niet meer om de klimaatproblemen heen’.

Marcel de Heus: ‘Hoewel de werving nog maar net is begonnen melden zich nu al meerdere ondernemers. (red. House of Seasons, Paard van Troje, De Jonge Dame, Het Oude Politiebureau, Only for Men, Effe Anders, Apriori). Geweldig dat zoveel ondernemers dit samen gaan oppakken!’

Inhoud

‘Gelukkig Winkelen’ kiest ervoor om op vier fronten de klemtoon te leggen: 1) Eerlijke voeding, 2) Duurzame marketing, 3) Groene beleving, 4) Energiebesparing. Bij alle activiteiten staat de klant centraal en zal zeker ook geraadpleegd worden.

Belangstelling

De pilot heeft landelijke interesse van o.a. Nationaal Platform Binnenstadsmanagement, NUDGE en Urgenda. Verschillende relevante (lokale) bedrijven (Besam, Crop accountants) hebben hun medewerking toegezegd. Met studenten van de CHE is een onderzoek naar duurzame producten in de horeca gestart. De eerste ambassadeur is bekend: Reinier van den Berg. Het project heeft ook de steun en werkt samen met SBE, Levendig Centrum en gemeente Ede.

Kirsten ter Maten; ‘Wij als ondernemers moeten nog meer duurzame dingen doen, maar we zijn begonnen en dat maakt me al een gelukkiger!’

Dinsdagavond 6 februari 2018 is de Kick-off.

Wil je ook aansluiten bij ‘Gelukkig Winkelen’, of alleen informatie? Neem contact op een lid van de kerngroep of mail naar : [email protected].

(op foto ontbreken: Kirsten ter Maten, Arjan van Bruggen)

Duurzame winkelstraat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen