Ontwerp bestemmingsplan Smaakpark

Foto: Ede.nieuws.nl

Het idee om op het voormalige kazerneterrein een Smaakpark te realiseren krijgt steeds meer vorm. Initiatiefnemers Christian Weij en Petra Busser zijn al bezig om hun idee te promoten en met crowdfunding de benodigde financiering rond te krijgen. De gemeente Ede steunt het initiatief en heeft het bestemmingsplan aangepast zodat het Smaakpark ook juridisch mogelijk is. Dit plan gaat binnenkort de inspraak in.

Zo’n 5 jaar geleden ontstond het idee voor een Smaakpark. Christian Weij, onder andere bekend van zijn popup restaurant Puur-e en het foodfestival Störrig en Petra Busser, voedingscoach en diabetes verpleegkundige hebben een passie voor lekker, eerlijk en gezond eten. Dagelijks zijn zij bezig met het bedenken en serveren van verantwoorde voeding en het ontwikkelen van foodconcepten.
Weij: “Het Smaakpark wordt de plek waar alles moet samenkomen wat wij met voeding doen. Een permanent Foodfestival voor iedereen die lekker, duurzaam of gezond wil eten.”

Smaakpark

Het Smaakpark komt op het voormalige kazerneterrein Maurits Noord. Dit terrein heeft in het ontwikkelingsplan het thema kunst en cultuur gekregen. Het Smaakpark past heel goed bij dit thema. De oude schermhal wordt omgetoverd tot een kookstudio, foodhal en woonhuis. De grond daarachter wordt bestemd voor het park zelf. Hier worden niet alleen groenten en kruiden verbouwd, maar wordt er ook geëxperimenteerd met nieuwe vormen van voedselproductie. Ook kun je blijven slapen in één van de twee B&B kamers die in de grond onder de moestuinen wordt gecreëerd. Het nieuwe bestemmingsplan, dat ter inzage ligt 28 december tot en met 8 februari maakt deze bestemming mogelijk. Hierover wordt medio januari een informatiebijeenkomst gehouden.

Positief

Wethouder Weijland is positief over deze ontwikkelingen op Maurits Noord. “Het past prima bij de huidige plannen op de kazerneterreinen en het ademt aan alle kanten duurzaamheid en food uit. Dat is wat wij als gemeente zijn en dat blijkt dus ook uit dit soort initiatieven. Het is niet vergelijkbaar met een World Food Center, maar het sluit wel mooi op elkaar aan. Ik ben dan ook tevreden dat we met het wijzigen van het bestemmingsplan dit mogelijk kunnen maken. Dat het een succes wordt, daarvan ben ik overtuigd.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden