Nieuwe verkeersprojecten in 2018

Foto: Ede.nieuws.nl

Een betere doorstroming, meer verkeersveiligheid en extra ruimte voor de fiets. Dat zijn de prioriteiten voor de nieuwe verkeersprojecten in 2018. Het college van burgemeester en wethouders stemde vandaag in met het voorstel waarmee volgend jaar 475.000 euro in nieuwe verkeersprojecten wordt geïnvesteerd.

Projecten

Voor verschillende projecten vanuit het Fietsplan is geld beschikbaar. Ook wordt een tweerichtingen fietspad aan de oostzijde van de Keesomstraat mogelijk gemaakt. Naast geld voor verkeersituaties in woonwijken (30 km zones) is er specifiek geld voor de bereikbaarheid van De Klomp en een onderzoek naar (sluip)verkeer in Bennekom.

Het verkeersbeeld wordt op veel punten in Ede overzichtelijker gemaakt door het verwijderen of verplaatsen van obstakels op fietsroutes en het verwijderen, vervangen of verplaatsen van verkeersborden. Zo wordt tevens op onderhoud bespaard. Ook is er geld beschikbaar voor parkeeronderzoeken in woonwijken.

Werk-met-werk

De verkeersprojecten worden – waar mogelijk – goed afgestemd met onderhoudswerkzaamheden en andere ruimtelijke ontwikkelingen. Dit is niet alleen efficiënt, het zorgt er ook voor dat de overlast door werkzaamheden voor de omgeving beperkt blijft. Als het zover is, informeert de gemeente de direct betrokkenen uiteraard over de plannen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden