Arjen Hakbijl in raad van bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Drs. A. (Arjen) Hakbijl RA (44) is per 1 februari 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hij is momenteel partner bij PricewaterhouseCoopers en landelijk actief als adviseur en accountant in de zorg- en publieke sector, vooral in zorginstellingen en ziekenhuizen. Met deze ervaring maakt hij de overstap naar Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Als adviseur vanuit PwC is Arjen Hakbijl betrokken bij samenwerkingen en fusies in de zorg en de vormgeving van de relatie van de medische staf in ziekenhuizen. Hij heeft verkenningen en de vormgeving van het besturingsmodel bij ziekenhuizen begeleid. Ook was hij diverse keren betrokken bij zorgcontractering en strategische samenwerking in regio’s, ook vanuit het perspectief van de zorgverzekeraars. Arjen kent daarnaast vanuit zijn accountantsrol de governance, bekostiging en stakeholders van de ziekenhuizen goed.

 Benoeming

Met deze benoeming heeft de raad van toezicht gekozen voor een bestuurder met uitstekende financieel-economische kennis en ruime ervaring als accountant en adviseur in de gezondheidszorg. Zijn brede interesse en deskundigheid op bestuurlijke vraagstukken in de ziekenhuiswereld waren doorslaggevend in het sollicitatietraject.

Arjen Hakbijl reageert enthousiast op zijn benoeming als lid raad van bestuur: ‘Ik maak graag de overstap naar dit ziekenhuis, dat in het centrum van mijn belangstelling en ervaring ligt! Samen met Mirjam van ’t Veld, de voorzitter raad van bestuur, het management en de professionals wil ik mij sterk maken voor een stabiele en financieel gezonde organisatie. En ik bouw graag mee aan een toekomstgericht ziekenhuis.’

 Kennismaking

Arjen Hakbijl begint op 1 februari 2018 aan zijn nieuwe functie in Ziekenhuis Gelderse Vallei. De portefeuilles worden hem overgedragen door Wander Blaauw, lid raad van bestuur a.i. Vanaf zijn eerste werkdag zal een kennismakingsronde in het ziekenhuis en daarbuiten worden georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen