Burgemeester L.J. Verhulst reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan inwoner van Ede

Foto: Burgemeester René Verhulst
Foto: Ede.nieuws.nl

Mevrouw A. van Heuvelen-van de Pol uit Ede, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft haar op zaterdag 25 november 2017 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens het 40-jarig jubileumfestival van de Nierpatiënten Vereniging Nederland in Amersfoort.

Mevrouw Van Heuvelen- van de Pol is al 18 jaar actief betrokken bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland.

In diverse functies heeft zij ontzettend veel betekend voor deze vereniging. Of het nu ging om het onder de aandacht brengen van het gezichtspunt van de patiënt bij de ontwikkeling van behandelingsrichtlijnen, het organiseren van themadagen of het fungeren als dagvoorzitter, met haar tomeloze inzet heeft zij de nierziekte in het algemeen en de zorg voor de nierpatiënt in het bijzonder onder de aandacht gebracht.

Daarnaast heeft zij zich ingezet als vrijwilliger voor de Nierstichting, Stichting Transplantatie NU! en Stichting Nefrovisie.

Vanuit haar eigen ervaring als nierpatiënt verzorgde mevrouw Van Heuvelen gastlessen aan onder andere apothekers, artsen en dialyseverpleegkundigen. Bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht is zij betrokken bij diverse projectgroepen en was zij vicevoorzitter van de cliëntenraad. Ook heeft zij meerdere functies bekleed bij de Cliëntenraad Academische Ziekenhuizen.

Mede dankzij haar inzet is er aandacht gekomen voor het patiëntperspectief in onderzoek en behandeling.

Haar verdiensten hebben een uitstraling naar de landelijke samenleving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden