Kernhem-Noord nog minstens tien jaar groen

Foto: Ede.nieuws.nl

Kernhem-Noord blijft nog minstens tien jaar groen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten op korte termijn geen woningbouw te plegen in het gebied. De woningen die de komende jaren in mogen worden gebouwd, kunnen allemaal op andere plaatsen worden gerealiseerd. Er is daarom geen noodzaak om uit te breiden in Kernhem-Noord.

Volkstuinen en stadslandbouw

Kernhem-Noord is de enige locatie waar de gemeente veel grond in eigendom heeft en waar in de toekomst woningbouw op grotere schaal kan plaatsvinden. De grond behoudt de gemeente, om er eventueel na 2030 woningbouw te kunnen plegen. Tot die tijd blijft het gebied groen. De gemeente zal waar mogelijk en wenselijk wel actief meewerken aan plannen om in gebied volkstuinen of stadslandbouw te realiseren. De gemeenteraad nam deze zomer een motie van die strekking aan. Andere gronden blijven verpacht aan agrariërs.

Woningbouw

Het aantal woningen dat een gemeente mag bouwen wordt op provinciaal niveau bepaald. Tot 2027 mogen in Ede nog tussen de 4500 en 5700 woningen gebouwd worden. Die woningbouw wordt grotendeels gerealiseerd op de kazerneterreinen, het Enka-terrein en in Kernhem.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden