Oproep van de gemeenteraad aan de inwoners van Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Als het aan de Rijksoverheid ligt, zullen de vliegtuigen die vanaf april 2019 opstijgen vanaf Lelystad Airport precies boven o.a. Ede op hooguit 2700m komen overvliegen. Dit zal, naast schade aan milieu, gezondheid, natuur en het toerisme op de Veluwe, veel geluidsoverlast veroorzaken.

Wij hebben als gemeenteraad aandacht gevraagd aan ons college voor deze nieuwe ontwikkeling. De voltallige raad is van mening dat al het mogelijke moet worden gedaan om overlast voor Ede te voorkomen.

Op 27 september vindt in De Reehorst een informatiebijeenkomst plaats, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, verantwoordelijk voor de luchtvaart.

Alle politieke partijen in onze gemeente roepen onze inwoners op om deze informatiebijeenkomst bij te wonen. U kunt zich hier namelijk laten informeren en u kunt uw vragen en zorgen kwijt.

Er hebben zich inmiddels, een week van tevoren, al zoveel mensen aangemeld dat de zaal in de Reehorst is volgeboekt. Hieruit blijkt dat het onderwerp enorm leeft in Ede. We gaan ervan uit dat iedereen die zich aanmeldt ook toegelaten wordt.

Indien nodig zal de gemeenteraad aandringen op een grotere locatie voor 27 september of een tweede bijeenkomst op korte termijn.

U kunt zich aanmelden via:

http://informatiebijeenkomstenlelystadairport.nl/

U kunt ook de petitie tekenen via:

https://petities.nl/petitions/nee-tegen-laagvliegende-vliegtuigen-over-de-gemeente-ede-en-de-hoge-veluwe?locale=nl

Fracties CDA, ChristenUnie, SGP, Gemeentebelangen, D66, VVD, PvdA, Burgerbelangen, GroenLinks/PE, Alexander Vos de Wael, Görgülü

Schrijf je mee? Boyce de Jong

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden