Activiteitenagenda september 2017 Toon Hermanshuis

Even bijkomen met een lekker kopje koffie of thee. Een gezellig praatje met onze gastvrouwen en -heren en met onze andere gasten.

September 2017 Activiteitenagenda

Bakkie Troost
Even bijkomen met een lekker kopje koffie of thee. Een gezellig praatje met onze gastvrouwen en -heren en met onze andere gasten. Een mooie invulling van de zondagmiddag. In september schenken bij een Bakkie Troost op zondag 3 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Heeft u altijd al eens willen leren breien of haken, maar is het er nog steeds niet van gekomen? Of kunt u al breien of haken, maar vindt u het leuk om patronen uit te wisselen en nieuwe inspiratie op te doen? Dan bent u elke eerste donderdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij Thee en Wol. We beginnen donderdag 7 september aanstaande. Materialen zijn aanwezig.

Klimopgroep

In het najaar zijn er vier bijeenkomsten van de Klimpopgroep. Elke ochtend, die speciaal bedoeld is voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten, heeft een eigen thema. Maandag 11 september van 10.00 uur tot 12.00 uur is de eerste bijeenkomst. Het thema is ‘Kanker heb je niet alleen’. Wat is het belangrijk om mensen om je heen te hebben die je ondersteunen en je kunnen helpen op die momenten dat je dat nodig hebt. Maar hoe doe je dat? Hulp vragen en hoe ontvang je aangeboden hulp? De ochtenden worden geleid door Ageeth Jansen, gastvrouw in ons Toon Hermans Huis Ede en zingevingsbegeleider i.o. en Liesbeth van de Brink, ook gastvrouw in het Toon Hermans Huis Ede en rouw- en verliesbegeleider. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Kleuren voor volwassenen.

Kleuren is leuk, ontspannend en creatief en daarom wordt er elke derde vrijdag van de maand samen gekleurd. Neemt u uw eigen kleurboek mee? Wij zorgen voor de kleurpotloden. Kleurboeken zijn ook (tegen betaling) verkrijgbaar. In september kleuren we op vrijdag 15 september van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Bakkie Troost
Even bijkomen met een lekker kopje koffie of thee. Een gezellig praatje met onze gastvrouwen en -heren en met onze andere gasten. Een mooie invulling van de zondagmiddag. In september schenken bij een Bakkie Troost op zondag 3 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Nieuwe cursus yoga

De nieuwe yogacursus start dit seizoen op donderdag 21 september aanstaande. Deze cursus bestaat uit tien lessen en wordt in de maanden september tot en met december op donderdagavond gegeven door yogadocent Jet van Vugt. Er worden twee vakantieweken ingepland, de laatste week van oktober en de eerste week van november. De lessen starten om 19.30 uur en duren een uur. Na de les drinken we een kopje koffie of thee met elkaar. Jet heeft vorig jaar als stagiaire meegedaan aan de lessen van Hanna Witten. Voor sommigen van u is ze dus al een bekende. Zij volgt haar opleiding voor yogadocent bij Samsara. In de lessen worden ademhalingsoefeningen gedaan en eenvoudige yoga-oefeningen om de spieren los te maken, te rekken en te verstevigen. Verder is er aandacht voor meditatie, bewustwording en ontspanning. Wil u meer informatie over deze cursus? Neemt u dan contact op met Jet van Vugt, telefoonnummer 06 – 23 928 755 of per mail: [email protected] Omdat dit een introductiecursus is, zijn er geen kosten aan verbonden. Bij het opgeven ook graag uw telefoonnummer vermelden. Dan neemt Jet van tevoren contact met u op.
Dinsdag 26 september is er weer een creatieve workshop. Samen met gastvrouw Ria maakt u een herfstkrans. De workshop start om 13.30 uur, maar u bent welkom vanaf 13.15 uur. Voor deze workshop wordt een bijdrage gevraagd van 10 euro per deelnemer voor de materiaalkosten. Dit bedrag is inclusief koffie en thee.

Zingen voor je Leven
Eens in de twee weken wordt er op dinsdagmorgen gezongen in ons inloophuis. Iedereen kan meedoen, want elke stem is mooi. In september repeteert het koor Zingen voor je Leven op dinsdag 5 en dinsdag 19 september van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Tekenen en schilderen bij Lijn en Kleur
Elke dinsdag- en donderdagmiddag wordt er van 13.30 uur tot 15.30 uur getekend en geschilderd bij Lijn en Kleur. Deze maand is dat op 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 en 28 september.
Creatieve workshop Toon Tovenaars Kinderinloop
De vakantie zit er weer op en dat betekent dat Toon Tovenaars Kinderinloop vanaf woensdag 13 september weer geopend is. We zijn voortaan weer elke week open. We beginnen om 14.00 uur en stoppen om 15.30 uur. Dit seizoen is er elke week een creatieve activiteit waarvoor je je kunt aanmelden. Meedoen hoeft niet, je bent natuurlijk ook gewoon welkom.

Woensdag 13 september gaan we water met een smaakje én een gezonde snack maken, woensdag 20 september gaan we een uil maken van papieren bordjes en we sluiten deze maand op woensdag 27 september af met een workshop techniek. Nieuwsgierig wat we precies gaan doen? Kijk dan op onze website. Deze workshops zijn gratis. Kom je ook?

Aanmelden?
Aanmelden voor één of meerdere activiteiten kan door te mailen naar [email protected] of te bellen met telefoonnummer: 06 – 22 161 969. U bent van harte welkom!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden