112

Politie Ede-Zuid waarschuwt in de nieuwsbrief voor facturen vervalsing door criminelen

Foto: Ede.nieuws.nl

De politie van Ede waarschuwt inwoners voor oplichting middels vervalste facturen. In de nieuwsbrief voor inwoners van Ede-Zuid adviseren de wijkagenten om alert te zijn.

Momenteel blijkt dat erg veel mensen opgelicht worden door middel van valse facturen, schrijft de politie in de nieuwsbrief. Het gaat in sommige gevallen om veel geld. Criminelen vissen facturen uit de post, vervalsen die door het rekeningnummer van de verzender te vervangen door een eigen rekeningnummer dat op naam staat van een zogenaamde katvanger. U denkt vervolgens netjes te betalen maar het geld gaat naar de criminelen en u zit met een schadepost want de factuur dient u alsnog te betalen aan de leverancier.

Ook zijn er afgelopen donderdag zijn tussen 20.20 en 21.00 uur drie getinte mannen gezien die op de Oude Bennekomseweg in Ede foto’s maakten van de woningen”, meldt de politie. Of het in verband staat met de fraude is niet bekend. “Het kan ook gaan om voorverkenning van woningen met het oog er te gaan inbreken. Wees in ieder geval alert, bel 1-1-2 als u het niet vertrouwt!”

CONTROLEREN  van de toegezonden factuur

Verder worden in de nieuwsbrief nog enkele tips genoemd tegen de oplichting door middel van facturen. “Als u gebruik maakt van internetbankieren zal het u opvallen dat het rekeningnummer anders is dan de vorige keer dat u die leverancier betaalde. Bel in dat geval altijd met de leverancier om te controleren of het klopt dat het rekeningnummer is gewijzigd.

Betaalt u voor het eerst, bel dan met degene die de factuur stuurde om te controleren of het vermelde Iban-nummer inderdaad hun nummer is. Betaal daarna pas de rekening. Doet u dit niet dan kan u dat veel geld gaan kosten.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden