112

Politie zoekt getuigen van beroving

Foto: Ede.nieuws.nl

De politie Ede zoekt getuigen van een beroving op de Edeseweg tussen Ede en Bennekom op 19 juni 2017. Het slachtoffer werd onderweg naar huis van haar tas beroofd.

Vlak voor de omlegging van het fietspad op de Edeseweg werd ze vriendelijk begroet. Gezien de locatie en tijdstip van 1.30 uur vond zij dit vreemd. Zij versnelde omdat de situatie niet prettig was. Even later springen er twee mannen uit de bosschages en rennen op het slachtoffer af. Zij werd vastgegrepen en kwam ten val. Haar tas werd uit haar fietsmand gepakt en de daders renden weg. Het slachtoffer werd kwaad en rende achter de daders aan.

Een van de daders kwam ten val en kon het slachtoffer haar tas terugpakken. De daders hadden niet op weerstand van het slachtoffer gerekend en renden weg. Het slachtoffer is snel naar huis gefietst en heeft de politie gebeld. Door het gedetailleerde signalement van de daders kon de politie drie verdachten in de omgeving aanhouden.

Nu is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk de beroving of de daders in de omgeving hebben gezien. De eerste verdachte is een man met donkere huidskleur van vermoedelijk tussen de 25 en 30 jaar oud, van ongeveer 1,80 meter lang en met een slank postuur. Hij droeg een groen kleurig vest of jack met een soort legerpatroon.

De tweede verdachte, ook een man, had ook een donkere huidskleur, en is ongeveer 1,75 meter lang, ieder geval kleiner en dikker dan de andere man. Hij droeg een licht gekleurd T-shirt. Mensen die wat gezien hebben van de beroving, kunnen dat laten weten via 0900-8844.

Zie ook: https://ede.nieuws.nl/112/8401/drietal-aangehouden-straatroof-ede/

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden