112

25 rechercheurs werken aan de zaak van de moord op Romy

Foto: Bram van den Heuvel
Foto: Ede.nieuws.nl

Omdat er bij de pers en burgers nog veel vragen leven, heeft de politie een lijst met vragen en antwoorden opgesteld over de vondst van de overleden 14-jarige Romy.

Er zijn zo’n 25 rechercheurs op de zaak gezet en de verdachte, die uit Lunteren afkomstig is, zit ‘in beperkingen’ in het belang van het onderzoek.

In beperking is een door het OM opgelegde maatregel die betekent dat de verdachte géén contact mag hebben met de buitenwereld behalve zijn advocaat. Ook geldt dan dat de politie gebonden is aan grote terughoudendheid in het geven van informatie. Ondanks dat het onderzoek doorgaat, komt er daardoor nu weinig nieuwe informatie naar buiten, legt de politie uit.

Informatie

De politie is altijd terughoudend met dit soort informatie en mag over verdachten alleen informatie geven over het geslacht, de leeftijd en de woonplaats. Dit is wettelijk vastgelegd. De privacy van verdachten is belangrijk, ze zijn immers nog niet veroordeeld.

Advies van de politie

Gelet op de huidige stand van het onderzoek ziet de politie geen aanleiding voor concrete adviezen voor ouders en schoolgaande kinderen. In het algemeen is het altijd verstandig om samen te fietsen naar school en niet alleen.

Foto Bram van den Heuvel

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden