112

Brandweer Stadspoort snel ter plaatse bij brand in coniferenhaag aan de Boekhorst in Ede

EDE – Op zondagmiddag 16 augustus rond 16.31 uur was er brand ontstaan in een coniferenhaag bij een hoekwoning aan de Boekhorst in Ede.

De brand was ontstaan omdat de bewoner van het huis een wespennest in de coniferenhaag zelf wilde weghalen met een gasbrander. Het verdelgen van het wespennest liep ernstig uit de hand, de tweemeter hoge coniferenhaag waarin het wespennest zat, vloog geheel in de brand.

Brandweer Stadspoort

De bewoners van de betreffende woning belde meteen 112 voor hulp. De brandweer van De Stadspoort is gelijk met hoge spoed naar de brand op de Boekhorst gegaan en waren met 5,5 minuten op de plek van de brand aanwezig. De metershoge brand in de heg was snel geblust.

De bewoners waren het vuur met de tuinslang te lijf gegaan, hierdoor is overslag naar de woning voorkomen. De bewoner raakte daarbij ligt gewond aan zijn arm. Hij is zelfstandig naar het ziekenhuis gegaan.

Door het snelle optreden van de brandweer van De Stadspoort en de adequate bluspoging van de bewoners is erger voorkomen.

De schade is toch nog behoorlijk aan de woning. De gevel is beschadigd, een ruit van een kamer op de eerste verdieping van de woning is gebarsten. En de straatlantaarn van de gemeente was door de hitte van het vuur gesmolten.

Een wespenverdelger bellen is toch voordeliger.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden