112

Plofkraak op pinautomaat van SNS Bank aan de Parkweg in Ede

EDE - Vrijdagmorgen 6 december rond 4.00 uur.
EDE - Vrijdagmorgen 6 december rond 4.00 uur.
Foto: ASMedia

Vrijdagmorgen 6 december rond 4.00 uur heeft een plofkraak plaatsgevonden op een pinautomaat van de SNS Bank aan de Parkweg in Ede.

Bij de plofkraak liepen bovengelegen woningen schade op en deze zijn ook ontruimd. Omwonenden spreken van een flinke explosie. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) doet onderzoek naar de explosieven.

De ravage is groot. Ruiten van woningen boven de geldautomaat zijn gesneuveld en is het pand zwaar beschadigd. Een geparkeerde bestelbus voor het pand is vernield en ook het pand tegenover waar de plofkraak plaatsvond is flink beschadigd geraakt door de klap. Op straat liggen glasscherven en brokstukken.

Om 04.10 uur was er een Burgernetmelding van de politie waarin werd gevraagd om uit te kijken naar twee mogelijke daders die wegreden op een scooter die een ‘rauw’ geluid maakte. Ze zouden zijn gevlucht in de richting van Hoog Maanen. Ook is bekend dat ze een grote tas bij zich hadden. Een klein uur later werd de actie beëindigd zonder dat de daders gepakt zijn. Het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen