112

Afvalwagen loost brandend vuil op straat

[EDE] Soms ligt het ‘nieuws’ letterlijk op straat. De bestuurder van een ACV-afvalwagen zag zich woensdagochtend genoodzaakt om zijn brandende lading – volgens protocol – te dumpen bij een bushalte op de Lunterseweg, vlakbij de kruising met de N224.

,,Anders was de auto afgebrand”, zegt Derk Geurts van de ACV. ,,Het was grofvuil dat net was opgehaald bij diverse adressen. De bestuurder zag ineens rook uit de auto komen en dan is het procedure om dit zo snel mogelijk ergens te storten, zodat het geblust kan worden. Het was even schrikken, want dit maak je natuurlijk niet dagelijks mee. Maar dit is altijd een risico dat je loopt.” De kans lijkt groot dat het brandende afval te maken heeft met activiteiten rond de afgelopen jaarwisseling.

Bij het laden van het afval was er nog geen vuur zichtbaar, maar mogelijk dat er stoffen bij elkaar kwamen die een reactie veroorzaakten zodat er vlammen ontstonden. De deels gebluste lading op de weg veroorzaakt een penetrante stank. ,,We waren er gelukkig op tijd bij en de chauffeur kreeg een compliment van de politie en brandweer over zijn snelle handelwijze. Nu gaan we het weer netjes opruimen. De schade van het asfalt valt zo te zien wel mee.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden