112

Boosheid bij ondernemers over het opruimen van asbest na brand garage Musti in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

De omgevingsdienst in Ede heeft dinsdagochtend tijdens een speciale informatiebijeenkomst bij Zoo & Zo medegedeeld dat het de bedoeling is dat vrijdag het hele gebied weer vrij van asbest is. Tot die tijd is een aantal bedrijven niet of slecht bereikbaar.

Wegen weer toegankelijk

De dorgaande wegen op het industrieterrein de Frankeneng zijn inmiddels weer grotendeels vrij van asbest. Bedrijven moeten hun eigen terrein schoonmaken. Bedrijven en particulieren moeten overigens zélf een aanvraag doen om het asbest te laten verwijderen.

Boosheid bij ondernemers

Een ondernemer maakte zich er dinsdagochtend bij de informatiebijeenkomst boos over, dat het opruimen van de asbest niet effectief gebeurt. Hij wil zo snel mogelijk zijn klanten weer bedienen. Hij kreeg veel bijval na zijn verhaal van zijn collega’s. ook maken de getroffen ondernemers zich boos over dat ze zelf alle asbest moeten laten verwijderen. Die kosten moeten bij de veroorzaker gelegd moet worden vinden zij.

Ontkenning hennepkwekerij in garage Musti

De verhuurster van het pand waar het garagebedrijf in was gevestigd waar de brand woedde, zegt niets te weten over de aanwezigheid van een hennepkwekerij in het pand. Duidelijk is wel inmiddels dat door de brand, ondernemers massaal de dupe worden en de kosten moeten dragen van het schoonmaken van hun terreinen.

Voor bedrijven en particulieren in het asbest gebied heeft het in ieder geval veel consequenties.

Eigenaar garage Musti

Van de huurder van het pand Mustafa Unluturk de eigenaar van garage Musti is zondag een reactie geweest via Facebook berichten, hij schreef naar aanleiding van vragen van de redactie van Ede.nieuws.nl, dat dinsdag de verzekering komt en de asbest moet worden opgeruimd. Omdat de man slecht Nederlands spreekt is er moeilijk te communiceren.

Onderzoek Politie

De politie gaf te kennen via politie.nl dat de zaak in onderzoek is en dat zij om tips vragen. Kunt u meer informatie geven? Bel 0900-8844

Vandaag gaf de politievoorlichting te kennen dat zij vandaag het onderzoek konden starten op de plaats van de brand.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden