112

Loos alarm maar toch een inbreker aangetroffen

Foto: Ede.nieuws.nl

Vrijdagavond werden wij gestuurd naar de Bovenweg in Bennekom alwaar mogelijk werd ingebroken. Door een wandelaar was gezien dat er in een woning met een zaklamp werd geschenen.
Wij zijn direct met meerdere eenheden richting de Bovenweg gegaan en hebben de woning omsingeld. Nadat we hadden aangebeld werd de deur geopend door de slaperige bewoner. Hij gaf aan dat hij zelf met een zaklamp had geschenen om op die wijze een mug te traceren die zijn nachtrust verstoorde.

Het bleek dus loos alarm te zijn maar gezien de melding had de bewoner er begrip voor dat we aan de deur kwamen.

Toch leverde deze melding nog een mooie vangst op. Een eenheid die aanrijdend was naar de Bovenweg kwam op de Kierkamerperweg in Bennekom een fietsende man tegen die direct hun aandacht trok.

De man had een zaklamp in zijn hand en zag er “opvallend” uit. Gezien de rijrichting en de verstreken tijd bestond er bij de collega’s het vermoeden dat deze man mogelijk te maken had met de melding op de Bovenweg. We wisten toen nog niet dat daar niets aan de hand was.

Bij controle van de man troffen wij verschillende goederen bij hem aan die wij omschrijven als inbrekerswerktuigen (zwarte handschoenen, breekijzer, zaklamp, schroevendraaiers, ijzerzaag en een hoofdlamp). In de gemeente Ede is het verboden om deze goederen in bepaalde omstandigheden bij je te hebben. Daarnaast had de man de nodige antecedenten met betrekking tot diefstal.

Reden genoeg voor de collega’s om deze goederen in beslag te nemen en de man te bekeuren. Justitie bepaalt het boetebedrag.

Of de mug uiteindelijk ook is gevangen weten wij niet.

Politie Ede Facebook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden