De huttenbouw week is mijn lievelingsweek van het jaar!

Foto:Wouter Bijsterveld
Foto: Ede.nieuws.nl

Overal in de regio wordt binnenkort weer door basisschoolkinderen getimmerd, gezaagd en gebouwd!

Kinderdorp Bennekom vindt plaats van 7 tot en met 11 augustus.

Hier een kort verslag van Wiebe, 1 van de vele enthousiaste huttenbouw deelnemers:

Ik ben Wiebe en ik zit in groep 8. Dit is mijn laatste jaar dat ik mag meedoen aan de huttenbouw. Daarna wil ik zeker gaan begeleiden. Ik ben een echt huttenbouw kind. Ik hou thuis ook van klussen en bouwen en maak van alles. Ik verzin bijna elke week wel iets anders. Zoals een zeepkist, een vlot, een knikkerbaan, een katapult voor waterballonnen, een hondenhok voor de juf, een plantenbak voor de Albert Heijn moestuintjes, heel veel vogelhuisjes, een gitaar, een gereedschapskist, een air hockey tafel en nog veel meer :).

Het allerleukst vind ik toch altijd het huttenbouwen. Ik doe hieraan al mee vanaf het eerste jaar. Het is altijd leuk en gezellig en ik ga elke avond terug naar mijn hut om nog even te kijken.

4 jaar geleden gebeurde er alleen een ongeluk bij mij. Ik sprong van mijn hut af, zo een spijker in! Ik schrok, maar de pijn viel nog mee. Ik werd naar de EHBO gebracht en mijn voet werd in een teiltje water met soda gezet. Daarna ben ik verder gaan bouwen. Gelukkig zonder al te veel pijn. Alleen ’s nachts had ik wel heel veel pijn. Mijn voet klopte en ik moest erg huilen. Pas na een heel aantal dagen was de pijn echt weg. Al met al heb ik erg geluk gehad, sommige kinderen moet door een spijker door hun voet naar het ziekenhuis.

Mijn vader en moeder vonden dit zo vervelend dat ze het volgende jaar op zoek gingen naar een oplossing. Aan mijn handige opa vroegen we of hij een oplossing kon verzinnen. Hij maakte inlegzolen van een ontbijtkoekblik… dat jaar liep ik bij de huttenbouw met schoenen die een paar kilootjes zwaarder waren. Geen spijkers meer in mijn voet, maar ook erg onhandig lopen.

Mijn vader en moeder zagen hier toekomst in en bedachten een plan om van kevlar (hetzelfde materiaal als van een kogelvrijvest) op maat knipbare zooltjes te maken. Die zooltjes verkopen ze via VeiligeVoeten.nl . Nu, 3 jaar later, gaat iedereen van mijn huttenbouw groep met deze zooltjes in hun schoenen naar de huttenbouw. Zo hoeven we ons geen zorgen meer te maken over spijkers in onze voet en kunnen we nóg meer plezier maken bij mijn lievelingsactiviteit! 🙂

Ik hoop dat jullie nog een veilige en fijne huttenbouw hebben, Wiebe.

Schrijf je mee? Wouter van Bijsterveld

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden