Voeding en bewegen, speciaal voor moeder en kind

ZGV Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Wat mag je wel en wat kun je beter niet eten tijdens de zwangerschap? Waarom is borstvoeding gezond? Hoe leg je je baby goed aan? Wanneer krijgt je peuter zijn eerste boterham en wat doe je erop?

Allemaal vragen die aanstaande en jonge ouders bezig houden. Vragen die de komende maanden beantwoord worden in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De infotheek in de centrale hal is gratis toegankelijk.

Voeding en bewegen tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger? Of wil je zwanger worden? Dan is het goed om extra te letten op wat je eet, drinkt en of je voldoende beweegt. Dat is goed voor jezelf en voor je baby. Ook verandert er van alles in je lichaam als je zwanger bent. Je kunt last krijgen van zogenaamde zwangerschapskwaaltjes. In juli staat het thema ‘Voeding en bewegen tijdens de zwangerschap’ centraal. De infotheek belicht de zwangerschap en het belang van gezond eten en goed bewegen; wat mag je wel en wat kun je beter niet eten; hoe belangrijk is een gezond gewicht en wat kun je doen tegen zwangerschapskwaaltjes.

Borstvoeding
Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en is ook goed voor jouw gezondheid als moeder. Zo beschermt het je baby tegen ziekten, en helpt de moeder om weer op gewicht te komen.
Het geven van borstvoeding roept vaak allerlei vragen op. Hoe leg je een baby goed aan? Wat kun je doen als dit niet goed lukt? Hoe werkt kolven? Wat is de beste voeding voor de moeder na de bevalling? Voeding en bewegen na de bevalling en tijdens borstvoeding zijn de onderwerpen van de infotheek in augustus.

ZGV Ede

Voeding en bewegen van baby en peuter
Wanneer krijgt je kind zijn eerste boterham en wat doe je erop? Hoe krijg je je peuter op een leuke manier in beweging? In september staat het thema ‘Voeding en bewegen van baby en peuter’ centraal met veel informatie over gezond eten, bewegen en spelen.

Infotheek
In de infotheek in de centrale hal van het ziekenhuis is de komende maanden veel informatie over ‘Beste zorg voor moeder en kind’ te vinden. Ook liggen er over de verschillende onderwerpen folders en brochures. Iedereen is van harte welkom in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden