Kinderen sparen fietsen voor vluchtelingen

Hervormde kerk Bennekom
Foto: Ede.nieuws.nl

De kinderen van de Hervormde kerk in Bennekom wilden iets doen voor kinderen die gevlucht zijn. Maar waar hebben zij behoefte aan? Deze vraag legden ze voor aan Vluchtelingenwerk Ede.

Als vluchteling gezinnen naar Nederland komen, is er geen geld om iets ‘luxe’ als een kinderfiets te kopen. Terwijl deze kinderen wel naar school moeten en in Nederland doe je dat…. Op de fiets! Daarom kunnen statushouders en hun kinderen een fiets lenen bij Vluchtelingenwerk. Tot het moment dat ze voldoende geld hebben om een eigen tweedehands fiets te kopen. De kinderfietsen zijn altijd uitgeleend, dus daar kon Vluchtelingenwerk er wel meer van gebruiken.

Daarbij wilden de kinderen van de Bennekomse kerk wel helpen. Het afgelopen jaar hebben ze samen geld (en fietsen) gespaard voor vluchteling kinderen. Afgelopen zondag 2 juli was Hennie Kohut, vrijwilliger van Vluchtelingenwerk, in de kerkdienst, om de fietsen in ontvangst te nemen. In september zei men dat het doel was om 3 of 4 fietsen bij elkaar te sparen. Maar wat schetste de verbazing van Hennie? Er kwamen 17 kinderen op fietsen in alle soorten en maten de kerk in fietsen! Een geweldige prestatie.

De fietsen worden deze week afgeleverd bij het kantoor van Vluchtelingenwerk. Omdat het zoveel fietsen zijn, zullen ze niet alleen worden uitgeleend, maar ook cadeau worden gedaan aan kinderen die net in Nederland zijn en geen fiets hebben.

Arine Spierenburg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden